عیب یابی لوازم یدکی

دایرةالمعارف عیوب لاستیک | راهنمای عیب‌یابی لاستیک خودرو!

آشنایی با عیوب لاستیک خودرو

وقتی در خصوص عیوب لاستیک صحبت می‌کنیم، به طبع موارد، یک لیست بلند و بالا خواهد بود. به‌هرحال لاستیک تنها بخش از هر خودرو است که به‌صورت مستقیم و مداوم با سطح زمین برخورد دارد. تایر ماشین یک قطعه لاستیکی است که به چرخ وسیله نقلیه و محورهای آن سوار شده و مطابق انتظار به دلیل ارتباط همیشگی با سطوح به‌هرحال پس از مدتی دچار آسیب و نقصان می‌شود. لاستیک وزن بار خودرو و سرنشینان را تحمل می‌کند و حرکت چرخ و جابه‌جایی نیز در نهایت توسط آن انجام می‌شود.

بیشتر تایرهای امروزی با هوا پر شده و از متریال لاستیک که یک ماده نفتی است ساخته می‌شوند. آن‌ها را با استفاده از سیم تقویت کرده و البته که پس از این که محصول از مجموعه تولیدی خارج می‌شود باید مورد تست و کنترل دوام قرار گرفته و همه فاکتورهای سرعت و استحکام آن در نرخ حرکت بالا نیز مشخص گردد.

در بازار ایران و جهان برندهای زیادی در زمینه تولید انواع لاستیک فعالیت می‌کنند. هرکدام از آن‌ها باتوجه‌به رنج قیمتی و استانداردهای به کار گرفته شده، در یک وضعیت خاص در دسته‌بندی‌های کیفی قرار دارند. در ادامه با رادیس کار همراه باشید تا به طور مفصل با آسیب‌های لاستیک خودرو بیشتر آشنا شوید.

بررسی صفر تا صد عیوب لاستیک خودروها

بررسی صفر تا صد عیوب لاستیک خودروها

همان‌طور که اشاره شد به‌زعم برخورد مداوم تایر با زمین، سنگ، اجسام تیز و.. انتظار می‌رود که لاستیک‌های خود را به طور منظم و هر هفته یک‌بار کامل بازرسی کنید. این پروسه فقط یک دقیقه زمان می‌برد تا در اطراف ماشین خود قدم بزنید و به دنبال علائم ترک، برآمدگی و یا فرورفتگی باشید. البته تعداد مواردی که نشان می‌دهد عیوب لاستیک می‌تواند جدی باشد زیاد خواهد بود که در ادامه تک‌به‌تک، در مورد آن‌ها توضیح می‌دهیم.

سایش‌های نامنظم در تایر

یکی از معمول‌ترین نشانه‌ها از عیوب لاستیک، سایش به‌صورت نامنظم خواهد بود. معمول‌ترین آن در بخش مرکزی تایر دیده می‌شود و معمولاً سایش پاشنه و پنجه لاستیک به سبب مشکل در سیستم تعلیق خواهد بود. در واقع قبل از تعویض لاستیک ماشین لازم است که سیستم تعلیق را کنترل و بررسی کنید. سیستم تعلیق شامل چرخ‌ها، فنرها، کمک‌فنرها و ستون‌های نگه دارنده خواهد بود. شیارهای ریز و درشتی به‌منظور کنترل‌پذیری بهتر خودرو در جاده‌های مرطوب، لیز و بارانی تعبیه گردیده‌اند که البته گاهی می‌تواند دردسرساز شود.

دردسر آن‌ها گیرکردن اجسام تیز و یا ایجاد همین سایش‌های نامنظم خواهد بود.

سایش مرکزی و بخش‌های وسطی لاستیک

این فرم از ساییدگی لاستیک نیز می‌تواند نشان از شتاب‌گیری سریع و توقف‌های مکرر در ترافیک‌های شهری باشد. در هنگام شتاب گیری پس از استپ و توقف نیز معمولاً گشتاور بالا، چنین بلایی را سر لاستیک شما می‌آورد. حتی در حال حاضر خودروهای امروزی موتورهای مدرنی دارند که در لحظه و از صفر تا پنج کیلومتر بر ساعت گشتاور زیادی تولید می‌کنند که چنین مشکلی را به وجود می‌آورد. از طرفی حتی گاهی علت سیم زدن لاستیک هم می‌تواند همین مسئله باشد. وقتی آج لاستیک بیش از حد از بین برود، سیم‌ها بیرون می‌زنند و این می‌تواند فوق‌العاده خطرناک و جبران‌ناپذیر باشد.

سایش یک طرفه، یکی از عیوب لاستیک

سایش یک‌طرفه لاستیک نشان از چیست؟

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که خودروهای تصادفی و یا ماشین‌هایی که دچار ایراد در اکسل هستند با آن مواجه می‌شوند عیوب لاستیک و سایش به‌صورت یک‌طرفه و در یک سمت خواهد بود. معمولاً انحراف خودرو و تایر در جاده، برخورد لاستیک با جدول، پایین آمدن ارتفاع خودرو، بالانس نبودن لاستیک‌ها و میزان نبودن فرمان نیز سبب بروز این مشکلات خواهد شد. در نتیجه اگر راننده تازه‌کار هستید، احتمالاً بیشتر با این مشکلات مواجه می‌شوید و البته که باید بدانید به‌اندازه پاره شدن لاستیک می‌تواند خطرساز باشد.

پس از تنظیم کردن سیستم تعلیق خودرو، از بالانس بودن تایرها درصورتی‌که سلامتی فیزیکی دارند اطمینان حاصل کنید. در نهایت دقت کنید که گاهی سایش از خارج و گاهی از داخل خواهد بود که در نهایت هر دوی آن‌ها به دلیل عدم بالانس محورها و مشکل در اکسل خواهد بود. بخصوص خودروهای دست‌دومی که قبلاً مشکل شاسی داشته‌اند، بیشتر با این اختلال مواجه می‌شوند. عیوب لاستیک این خودروها در همان روزهای اول رانندگی خودش را نشان می‌دهد.

سایش ناهموار آج

یکی از مشکلاتی که معمولاً صاحبان خودروهای سواری با آن مواجه می‌شوند، سایش ناهموار در بخش‌های مختلف خودرو مثلاً به فاصله یک‌کف‌دست خواهد بود. گاهی آن‌قدر این سایش‌ها زیاد می‌شود که شخص ناچار به تعویض لاستیک معیوب خواهد بود. درصورتی‌که بیش از 90 درصد از قسمت‌های لاستیک کاملاً سالم هستند. اما راندمان کاری خودرو را درگیر می‌کند.

سایش ناهموار آج معمولاً می‌تواند ناشی از حجم باد نامناسب متناسب با فصل، لاستیک‌های آسیب‌دیده، مشکل در بخش‌های مختلف تعلیق و فرمان خودرو باشد. فرمان‌پذیری در ماشین‌ها اهمیت زیادی دارد و اگر به‌درستی انجام نشود، چنین مشکلاتی بروز خواهد داد. در نهایت پیشنهاد می‌کنیم که به جهت جلوگیری از این مشکلات و اختلالات، حتماً خودروی خود را به دست یک تعمیرکار حرفه‌ای و مجرب بسپارید تا نسبت به رفع نقص و رفع عیوب لاستیک اقدام کند. در غیر این صورت خرید لاستیک جدید هم برای شما نتیجه‌ای نخواهد داشت.

فرسودگی بیش از اندازه آج، یکی از عیوب لاستیک

آج لاستیک بیش از حد نرمال فرسوده شده است

به طبع انتظار نمی‌رود که لاستیک خودروی شما در عرض 6 ماه دچار مشکل شود و یا فرسودگی زیادی به خود ببیند. در این شرایط شما باید نخست به کیفیت لاستیک خود توجه کنید. همان‌طور که قبلاً هم اشاره شد، برندهای تولیدکننده زیادی در عرصه تولید انواع تایر خودروها فعالیت می‌کنند. هیچ تضمینی وجود ندارد که یک لیبل واقعاً تحت برند اصلی طراحی و تولید شده باشد، متأسفانه در بازار ایران ما با پدیده جعل لیبل‌های محبوب و اورجینال هم روبرو هستیم که به‌خودی‌خود مشکل بزرگی است.

عیب‌یابی لاستیک خودرو در درجه اول باید با کنترل کیفی ساخت آن انجام شود. بیشتر لاستیک‌های مدرن دارای نوارهای نشانگر سایش آج هستند که در عرض آج قرار دارند که حداقل عمق مجاز آج 2.32 اینچ را نشان می‌دهد.

وقتی آج تا این میله‌ها فرسوده می‌شود، زمان خرید لاستیک‌های نو فرارسیده است. البته شما برای کنترل این آج‌ها می‌توانید از گیج‌ها و خط‌کش‌های مخصوصی که در بازار موجود هستند هم استفاده کنید. اگر قبلاً با کولیس کارکرده باشید، احتمالاً درک بهتری از کاربرد این گیج‌ها خواهید داشت.

البته شما می‌توانید از یک سکه هم به‌عنوان نشانگر تشخیص ضخامت آج استفاده کنید. سکه را به سمت لاستیک در شیار قرار دهید. حال با مداد یک خط روی بخش مایل به بیرون بکشید و آن را با متر یا خط کش اندازه‌گیری کنید. اگر آج خیلی فرسوده شده است باید در کم‌ترین زمان ممکن لاستیک‌ها را تعویض کنید.

برآمدگی یا تاول روی لاستیک‌ها، یکی از عیوب لاستیک

صدا دادن لاستیک ماشین

یکی از صداهایی که ممکن است به ‌غیر از صدای موتور به گوش برسد، صدای لاستیک ماشین است که این سر و صداها معمولاً وجود دارند و اجتناب ‌ناپذیر خواهند بود. اما هنگامی‌ که صداهای عجیب ‌و غریبی از لاستیک ماشین به گوش می‌ رسد، می تواند نشانه ‌ای از وجود مشکل اساسی در لاستیک خودرو باشد که نیاز به پیگیری دارند. اما علل شایع سرو صدای لاستیک‌ ها چه می تواند باشد؟

لاستیک ‌های پر سر و صدا می ‌توانند باعث حواس‌ پرتی و ایجاد حوادث خطرناکی برای رانندگان باشند. درک دلایل سر و صدا دادن لاستیک ماشین می ‌تواند باعث جلوگیری از وقوع حوادث برای بسیاری از افراد شود. بنابراین لازم است که رانندگان قبل ‌از هر چیز منبع سر و صدای لاستیک خود را تشخیص داده و در صدد حل آن باشند.

در مجموع صدای لاستیک ماشین می تواند به دلایل مختلف از جمله سایز لاستیک، عدم تغییر در سایز استاندارد تایر، عدم دقت در جاسازی لاستیک به علت آج ‌های آن، وزن تایر، ظاهر لاستیک، میزان باد تایر و همچنین نوع برند لاستیک مربوط باشد. به همین دلیل لازم است که رانندگان قبل از خرید لاستیک به این موارد دقت نمایند.

برآمدگی یا تاول روی لاستیک‌ها!

یکی از عیوب متداولی که روی لاستیک‌ها دیده می‌شود، برآمدگی لاستیک یا فرمی شبیه به تاول خواهد بود این نقاط ضعف و عیوب لاستیک نشان می‌دهد که در نهایت تایر کیفیت لازم را ندارد و اصلاً تحت یک برند معتبر تولید نشده است. چاره کار شما نیز صرفاً عوض‌کردن و صرف هزینه برای خرید لاستیک جدید است. عیب‌یابی لاستیک خودروبر این مبنا، صرفاً منجر می‌شود که شما نسبت به موعد تعویض آن آگاه شوید. در غیر این صورت راه‌حل دیگری نخواهید داشت.

اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که دما به‌صورت مداوم تغییر می‌کند، این می‌تواند موجب فرسودگی و خشک‌شدن لاستیک‌های شما سریع‌تر از حد معمول شود. مثلاً مناطق جنوبی و شمال غربی ایران بیشتر مستعد بروز این مشکل هستند. اگر در مکانی گرم زندگی می‌کنید یا اگر وسیله نقلیه خود را برای مدت‌زمان طولانی بدون رانندگی نگه‌داری می‌نمایید، به طور منظم لاستیک‌ها را از نظر ترک یا برآمدگی در دیواره‌های کناری چک کنید. این می‌تواند منجر به پوسیدگی و خشک‌شدن لاستیک شود. اگر متوجه ترک‌خوردگی شدید، فوراً برای ترمیم لاستیک اقدام کنید.

لرزش بیش از حد خودرو یکی از عیوب لاستیک

لرزش بیش از حد خودرو

لرزش بیش از حد لاستیک که به‌زعم آن، خودرو نیز دچار لرزش می‌شود یکی دیگر از زمینه‌ها و روش‌های عیب‌یابی لاستیک خودرو خواهد بود. نشانه از نامتعادل بودن یا خم شدن چرخ می‌باشد که بخشی از آن به خود تایر مربوط است. گاهی رینگ و محور شما نیز دچار مشکل شده و این اختلال را ایجاد می‌کند. البته اگر به‌موقع نسبت به رفع آن اقدام نکنید، به‌مرور روی لاستیک و تایر شما هم تأثیر می‌گذارد. لرزش خودرو را نادیده نگرفته و فوراً خودرو را تعمیر کنید!

مشکل کم باد شدن مداوم لاستیک

بررسی‌ها نشان داده است که خودروها در اثر حرکت در سطوح شیب‌دار، لغزنده و یا دست اندازه‌های کوچک و بزرگ بخشی از نیتروژن و باد درون خود را از دست می‌دهند. بخشی از کم باد شدن لاستیک مبنی بر این است که لاستیک و محل اتصال آن به چرخ دچار یک فاصله چند میلیمتری می‌شود. گاهی اوقات تلفات هوا به‌قدری آهسته است که بسیاری از مردم متوجه آن نمی‌شوند. تغییرات دمای فصلی نیز ممکن است باعث کاهش باد لاستیک شود.

البته که اگر حجم و راندمان این کم‌شدن باد بیش از حد معمول باشد، احتمالاً لاستیک و تیوپ دچار مشکل شده‌اند. در نتیجه آن لازم است که به یک آپاراتی مراجعه کرده و از آن‌ها بخواهید سلامت لاستیک را چک کنند. معمولاً افراد غیرحرفه‌ای و آماتور نمی‌توانند این موارد را تشخیص دهند. ازآنجایی‌که دیواره جانبی در فشار کم تایر خم می‌شود، تورم باعث به خطر افتادن کنترل رانندگی خواهد شد.

چرا لاستیک خودرو دوپوسته و برآمده می‌شود؟

چرا لاستیک خودرو دوپوسته و برآمده می‌شود؟

البته این اصطلاح و نقص صرفاً در ایران با این عنوان شناخته می‌شود. دوپوست شدن لاستیک خودرو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی و کلیدی آن ایجاد ضربه روی تایر است. ضربه‌های شدید به لاستیک زمانی اتفاق خواهد افتاد که بدنه خارجی لاستیک با شدت به یک مانع برخورد کند. این بیرون زندگی در دیواره تایر نشانگر سیم‌ها و بافت‌های تخریب شده در داخل بدنه است. این نوع از خسارات معمولاً در اثر رانندگی‌های در سرعت بالا وقوع می‌پیوندند. ضمن این که گاهی سرعت بیش از حد و یا حرکت با زاویه اشتباه نیز سبب این رخداد خواهد شد.

رانندگان باید دقت داشته باشند که به جهت جلوگیری از این مشکل و عدم وجود عیوب لاستیک در چنین مواردی، باید سرعت خود را پیش از دست‌انداز و سرعت‌گیر به حد مناسبی کم کنند. بعد از واردشدن چنین ضربه‌هایی به لاستیک و یا برآمدگی معمولاً راندمان کاری خودرو از نظر فنی پایین می‌آید. در نتیجه آن انتظار می‌رود که مصرف سوخت هم بیشتر شده و مشکلات عدیده‌ای نیز به وقوع بپیوندد که البته ترکیدن لاستیک ها یکی از این موارد خواهد بود.

تورفتگی‌های عمقی تایر خودرو

دیواره تایرها همیشه به شکل یکنواخت نیست. حتی گاهی دارای فرورفتگی‌هایی است که نیازمند بررسی دقیق بوده و در نتیجه آن حتی مکمن است لاستیک به دلیل فشار وارد منفجر شود. برای این که بهتر متوجه این موضوع شوید، باید بدانید که رویه لاستیک از یک سری تارها تشکیل شده است که هرچقدر این تارها بیشتر پاره و ازهم‌گسیخته شوند، در نتیجه لاستیک هم زودتر دچار عیب می‌شود. حین تولید یک تایر، یک کمربندی فلزی به آن متصل می‌شود که یک یا دو همپوشانی خواهد داشت. این هم‌پوشانی‌ها گاهی اوقات دچار فرورفتگی و تورفتگی می‌شوند که در این صورت بهتر است با یک متخصص مشورت کنید، چون عیوب لاستیک در این سطح می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

سوراخ شدن لاستیک‌ها نشانه‌ای دیگر!

سوراخ‌ها به طبع در اثر فرورفتن اشیای تیز مانند میخ و شیشه شکسته در مسیر جاده‌ها ایجاد می‌شوند. البته که اگر این سوراخ بیش از قطر معمول لاستیک باشد سبب ترکیدن تیوپ شده و در نتیجه آن فشار باد لاستیک کم می‌شود. اگر متوجه شدید که تایر شما به‌صورت مداوم و یا پس از گذشت یک روز باد از دست می‌دهد. اگر میخی در آج یا بدنه لاستیک خود پیدا کردید، دراسرع‌وقت آن را به همان شکل به تعمیرگاه ارجاع دهید.

دقت کنید که در بیشتر مواقع امکان ترمیم تایر خودروی شما وجود دارد و لازم نیست در این مورد هزینه‌ای اضافه صرف کنید و حتی لاستیک نو بخرید. البته این کار را هم به دست یک مجموعه متخصص بسپارید، به‌هرحال کیفیت کار آن‌ها روی این موضوع تأثیر ویژه‌ای می‌گذارد.

بریدگی و پارگی تایر خودرو، یکی از عیوب لاستیک

بریدگی و پارگی تایر خودرو

بریدگی‌ها نیز عوامل زیادی خواهند داشت. از جمله آن‌ها می‌توان به شرایط بد و لغزندگی جاده، بیرون زندگی قطعات بدنه یا اشیا تیز خارجی اشاره کرد. درصورتی‌که متوجه این خسارات شدید، بهتر است لاستیک خود را به تعمیرگاه برده و آن را بررسی کنید. گاهی حتی برخورد یک بخش بیرونی از محور خودرو نیز می‌تواند سبب بروز این مشکل شود.

البته سه عاملی که در انتها به آن‌ها اشاره کردیم. در بیشتر مواقع، عموماً بنا به بروز مشکلات جاده‌ای و یا برخورد با اشیا تیز هستند. در غیر این صورت حتی اگر لاستیک شما خیلی قدیمی است، نباید  ناگهان دچار بریدگی‌های سطحی شود که اثر آن نیز کاملاً بر جای می‌ماند.

به‌طورکلی در تمامی طیف عیوب لاستیک و تایری که اشاره کردیم، ترکیدگی به دلیل کهنه شدن لاستیک شکل و ساختار متفاوتی دارد و معمولاً بافت لاستیک به طور کامل از هم جدا نمی‌شود.

سایش به شکل کستر در لاستیک

سایش کستر در واقع یک زاویه بین دونقطه محوری در یک خط عمودی است. زمانی که فرمان خودروی شما می‌چرخد، چرخ‌های وسیله نقلیه در یک محور ثابت بالا و پایین می‌شوند. اگر محور بالایی عقب به ماشین متمایل شود، معمولاً کاستور مثبت خواهد شد. اگر به جلو متمایل باشد کاستور منفی شده و اگر کاستور برابر باشد، فرمان احساس سبکی می‌کند.

در این صورت احتمال دارد که لاستیک شما دچار سایش‌های سطحی شود. به همین منوال پیشنهاد می‌کنیم که حتماً قبل از هر بار سوارشدن به خودرو، عیوب لاستیک که ممکن است در اثر رانندگی قبلی شما به وجود آمده باشد را بررسی نمایید. اگر فکر می‌کنید مشکل جدی است و یا تغییری را در حالت کارکرد خودرو و یا لرزش احساس می‌کنید، حتماً لاستیک‌ها را به‌خوبی بشویید و مجدداً همه نقاط را بررسی کنید.

فشار کم تایر از جمله عیوب لاستیک‌ها

بر کسی پوشیده نیست که رانندگی با لاستیک معیوب یا آسیب دیده می‌تواند خطر تصادف و واژگونی را افزایش دهد. خبر خوب این است که شما با بررسی یک سری علائم کلیدی، می‌توانید در لحظه مشکلات را تشخیص دهید. انتظار می‌رود که با کسب علم در این زمینه سلامت جان خود و دیگران را در جاده‌ها حفظ کنید. امروزه سیستم‌های مانیتورینگی در بازار عرضه می‌شوند که به شما امکان بررسی فشار باد لاستیک با یک تکنولوژی دیجیتال را می‌دهند. می‌توانید هوای لاستیک خود را در یک مرکز خدمات یا پمپ‌بنزین با وسیله‌ای که با نام فشارسنج لاستیک خودرو شناخته می‌شود اندازه‌گیری کنید و در صورت نیاز تنظیم باد لاستیک انجام دهید.

اگر در عرض یک روز بیش از حد نرمال PSI از لاستیک خودروی شما کم شده بود، احتمالاً دچار مشکلاتی نظیر ریز پنچر شدن لاستیک هستید و لازم است برای یافتن دلیل کم شدن باد لاستیک ها اقدام کنید.

اگر چراغ TPMS پس از چند کیلومتر رانندگی در خودروی شما همچنان روشن بود (منظور خودروهایی است که این قابلیت را دارند) نشانه آن است که حداقل یکی از لاستیک‌های شما نشتی کنند دارد و باید تعویض و تعمیر شود. در غیر این صورت عیوب لاستیک شما بیشتر خواهد شد و ریز پنچری نیز جدی می‌شود.

ارتعاشات عجیب و غیرعادی حین رانندگی، یکی از عیوب لاستیک

ارتعاشات عجیب و غیرعادی حین رانندگی

درحالی‌که مقدار کمی ارتعاش در حین رانندگی طبیعی است. اما به‌هرحال اگر هنگام توقف کامل احساس کردید که خودروی شما شرایط مطلوبی ندارد، اگر وسیله نقلیه به یک سمت کشیده می‌شود یا توقف کامل آن طول می‌کشد، ممکن است نشان از آن باشد که چرخ‌های شما نامتعادل هستند، در این صورت باید مجدداً خودرو را تراز و بالانس کنید. این می‌تواند به‌راحتی توسط یک تکنسین و تعمیرکار خبره انجام شود که البته در ایران با نام آپاراتی شناخته می‌شوند و قبلاً هم به این موضوع اشاره کردیم. از طرفی گاهی هرگونه نشانه از سایش بیش از حد و نازک شدن لاستیک هم می‌تواند سبب بروز این ارتعاش‌ها و لرزش‌ها شود.

خبر بد: لاستیک شما قدیمی بوده و یا تاریخ مصرف آن گذشته

ممکن است گاهی به دلیل ارزان بودن قیمت لاستیک در یک فروشگاه اقدام به تهیه آن کنید. اما متوجه این موضوع نباشید که برای هر لاستیک یک تاریخ انقضا در نظر گرفته شده است. این تاریخ انقضا بدین صورت خواهد بود که حتی اگر لاستیک به‌صورت نو هم نگه‌داری شود در نهایت پس از مدتی دیگر قابل‌استفاده نخواهد بود. البته در مورد برندهای معتبر این مدت می‌تواند از ده تا دوازده سال متغیر باشد.

اما به‌هرحال به این موضوع توجه داشته باشید که لاستیک‌ها عمر مفید دارند و سبک رانندگی و شرایط جاده‌ای می‌تواند عمر آن‌ها را کم‌تر کند. به‌طورکلی لاستیک‌های محکم و خوش‌ساخت که توسط برندهای معتبر عرضه می‌شوند معمولاً عمری حدود 60 هزار مایلی دارند. این تقریباً چهار سال برای یک راننده معمولی است؛ بنابراین اگر مدتی است که لاستیک‌های خود را تعویض نکرده‌اید، ممکن است دچار مشکل شوید و عیوب لاستیک شما هر روز بیشتر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره زمان تعویض لاستیک خودرو این مطلب را بخوانید.

چگونه در عیب‌یابی لاستیک خودرو هوشمند و سریع باشیم؟

جلوگیری از خرابی‌های لاستیک تا حد زیادی وابسته به تعمیر و نگه‌داری خودرو و استفاده درست از آن است. درحالی‌که تضمینی برای محافظت از لاستیک شما حتی پس از یک روز خرید وجود ندارد، اما به‌هرحال شما می‌توانید با یک سری اعمال از بروز چنین مشکلات غیرمنتظره‌ای جلوگیری کنید. لاستیک‌های خود را می‌توانید به‌صورت دوره‌ای بازدید نموده و یا آن‌ها را هر ماه بالانس کنید.

برای جلوگیری از خرابی لاستیک توصیه می‌کنیم:

لاستیک‌های خود را هر ماه چک کنید تا دچار مشکلات وحشتناکی نشوید!

در این زمان دیواره‌های کناری را برای هرگونه ترک یا برآمدگی به‌خوبی بررسی نموده و فشار باد لاستیک را نیز آزمایش نمایید. اگر فشار باد شما کم‌تر از سطح PSI توصیه شده بود، آن را پر کنید و اگر قبلاً لاستیک پنچر شده است، احتمالاً ریسک ابتلای دوباره به این مشکل در اثر ضربه و حرکت در جاده‌های ناهموار بالا است.

چرخ‌های خود را متعادل و تراز کنید!

وزن در اکثر لاستیک‌ها به‌صورت یکنواخت پخش نمی‌شود، این کاملاً طبیعی است، البته که یک مکانیک می‌تواند در این مورد به شما کمک شایانی بکند. به‌راحتی این مشکل با اضافه‌کردن وزنه‌ها در صورت لزوم نیز قابل انجام خواهد بود. این می‌تواند در طول زمان تغییر کند. اما به طور عادی هیچ خودرویی دچار این ایراد نمی‌شود. مگر این که شاسی ضربه دیده و یا باز هم اکسل جوش‌خورده باشد.

تایرهای خود را جابه‌جا کنید تا عیوب لاستیک را پوشش دهید!

طبیعی است که عیوب تایر پس از گذشت چند سال از استفاده بیشتر می‌شود. بااین‌حال بسته به نوع رانندگی یا نوع موتور خودروی شما، تایرها به‌صورت یکنواخت در عقب و جلو، چپ و راست فرسوده نمی‌شوند. به‌عنوان‌مثال، خودروهای دیفرانسیل جلو، لاستیک‌های عقب را زودتر فرسوده می‌کنند. این امر در مورد خودروهای دیفرانسیل عقب هم به شکل برعکس صادق است. پیشنهاد می‌شود که پس از گذشت مدتی لاستیک‌های عقب و جلو را تعویض کنید.

این برای جلوگیری از خرابی لاستیک و برای محافظت از سیستم تعلیق شما یک راهکار عالی خواهد بود. برای سهولت کار، لاستیک‌های خود را پس از هر بار تعویض روغن جابه‌جا کنید.

راهکار اصولی برای رفع عیوب لاستیک چیست؟

راهکار اصولی برای رفع عیوب لاستیک چیست؟

همواره پیشنهاد می‌شود که در هنگام خرید لاستیک به اصالت و کیفیت محصول دقت ویژه‌ای داشته باشید. پس از آن حتماً نگه‌داری از لاستیک و کنترل و بالانس مداوم آن را در دستور کار خود قرار دهید. در غیر این صورت به‌مرور راندمان فنی خودروی شما دچار مشکل می‌شود و در نهایت، ناچار هستید زودتر از موعد مقرر، لاستیک‌های ماشین خود را عوض کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *