عیب یابی لوازم یدکی

12 عامل موثر در کاهش قدرت موتور ماشین

کاهش قدرت موتور

یکی از مشکلات رایج که ممکن است به مرور زمان در خودرو به وجود بیاید، کاهش قدرت موتور آن است. کاهش قدرت موتور می تواند به دلایل مختلفی در ساختار و اجزای موتور اتفاق بیفتد. بنابراین تا انتها با رادیس کار همراه  باشید تا علت های مختلف کاهش قدرت موتور، علت کم شدن کشش خودرو و نشانه های کم شدن قدرت موتور را با هم بررسی کنیم.

قدرت موتور ماشین به چه عواملی بستگی دارد؟

برای تولید نیرو، موتورها به چهار پارامتر هوا، سوخت، تراکم (فشرده سازی) و جرقه زنی نیاز دارند. به مرور زمان ایرادات هر یک از این 4 بخش باعث اختلال در نحوه کارکرد درست موتور شده و در نتیجه قدرت آن را کاهش می دهد.

  • فیلتر هوا

یکی از عوامل ساده در کاهش قدرت موتور، کثیف شدن فیلتر هوای خودرو است چرا که در دسترسی موتور به هوا اختلال ایجاد می کند.

  • لق شدن سیم گاز

شل شدن سیم گاز باعث می شود تا دریچه برای ورود هوا به داخل سیلندر به درستی باز نشود و در نتیجه باعث کاهش قدرت موتور می شود.

  • بسته شدن مبدل کاتالیست

گاز هایی که بعد از احتراق ایجاد می شوند باید راهی برای خروج داشته باشند بنابراین کثیف یا مسدود شدن مبدل کاتالیست که در مسیر خارج شدن گاز قرار دارد ممکن است مانع از خروج آن از اگزوز و در نهایت کاهش قدرت موتور شود.

  • خراب شدن انباره اگزوز

در انتهای اگزوز ماشین بخشی به نام انباره اگزوز یا صدا خفه کن وجود دارد که ممکن است بعد از مدتی دچار فرسودگی و یا انسداد شود، بنابراین کارایی خود را از دست می دهد که نتیجه آن خروج گاز از اگزوز با دشواری و مشکل است.

  • عملکرد نادرست انژکتور

اختلال در نحوه عملکرد انژکتور باعث کاهش قدرت موتور می شود که علت آن می تواند تجمع ذرات و آلودگی در دهانه آن باشد و در نتیجه باعث مصرف سوخت کمتر و ترکیبی نامتعادل از سوخت و هوا در سیلندر می شود.

  • کاهش توان پمپ در تامین بنزین کافی

با گذشت زمان، پمپ بنزین خودرو نیز فرسوده می شود و وظیفه اصلی آن در رساندن سوخت کافی دچار اختلال می شود. نتیجه این مورد نیز کاهش توان قدرت موتور به ویژه در سربالایی ها است.

  • کهنه شدن رینگ پیستون

از وظایف رینگ پیستون می توان به حفظ تراکم در بالای قطعه پیستون اشاره کرد که در صورت فرسوده شدن از میزان ترکیب سوخت و هوای لازم، کاسته می شود.

  • کهنه شدن سوپاپ

هنگامی که سوپاپ ها دچار فرسودگی و یا خرابی می شوند نمی توانند به طور کامل بر روی  دهانه ورودی و خروجی قرار بگیرند و تراکم سازی دچار مشکل می شود.

  • خراب شدن شمع های خودرو

عمر مفید شمع های ماشین به دلیل قرار گرفتن در معرض حرارت بالا و ترکیبات وارد شده به سیلندر، کوتاه است و نیاز به بررسی و تعویض زودهنگام دارند. در نتیجه در صورت ضعیف و کهنه شدن آن ها، جرقه های قوی  ایجاد نشده و این مسئله در کاهش توان قدرت موتور تاثیر می گذرد.

  • ناک زدن موتور

عامل دیگری در جرقه زدن موتور تاثیرگذر است، ناک زدن موتور می باشد و زمانی که ترکیب سوخت و هوای داخل سیلندر قبل از جرقه شمع مشتعل می شوند، ناک زدن موتور اتفاق می افتد و می تواند علت کم شدن کشش خودرو شود.

قدرت موتور ماشین به چه عواملی بستگی دارد؟

علت کم شدن قدرت ماشین در سربالایی

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، علت کم شدن قدرت ماشین در سربالایی می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم. علت کم شدن قدرت ماشین در سربالایی می تواند:

عدم استفاده از روغن موتور باکیفیت

از آنجایی که روغن موتور در کار کردن نرم و روان قطعات موتور و خنک کنندگی آن ها تاثیر دارد، اگر کیفیت آن پایین باشد یا دیر به دیر تعویض شود، به درستی کار نکرده و باعث داغ شدن موتور می شود.

عدم تعویض فیلتر روغن

بهترین کار این است که همزمان با تعویض روغن موتور، فیلتر روغن را نیز عوض کنید. فیلتر روغن وظیفه تصفیه کردن روغن را بر عهده درد و باعث می شود تا از ورود آلودگی و کاهش عملکرد موتور خودرو و شتاب آن جلوگیری کند.

پاره شدن تسمه تایم

هنگامی که تسمه تایم پاره و یا از جای خود خارج شود، تعادل سوپاپ ها بهم می خورد و در نتیجه احتراق به درستی انجام نمی شود و موجب کم شدن قدرت ماشین در سربالایی می گردد.

کم آوردن موتور در دور بالا

علت کم آوردن موتور در دور بالا این است که سیستم سوخت‌رسانی آن به خوبی کار نمی‌کند و میزان سوخت مورد نیاز برای شتاب‌گیری در اختیار موتور قرار نمی‌گیرد. بنابراین باید مواردی مانند: کثیف شدن انژکتور، احتمال نشتی در لوله‌ سوخت‌رسان، کثیف شدن فیلتر بنزین یا پمپ از کار افتاده آن را بررسی کنید و علت کاهش قدرت موتور را پیدا کنید.

دلیل افت توان موتور هنگام کولر گرفتن

دلیل افت توان موتور هنگام کولر گرفتن

برای جلوگیری از آسیب دیدن کمپرسور نگه داشتن کلاچ هنگام کولر گرفتن امری مهم است. بهترین زمان برای روشن کردن کولر هنگامی است که دور موتور پایین است. بنابراین در سرعت بالا نیز برای روشن کردن کولر باید پدال کلاچ را فشار دهیم تا دور موتور کم شود.

دلیل افت توان موتور هنگام کولر گرفتن این است که پاشش سوخت هنگامی که دور موتور بالا است افزایش پیدا می کند و در نتیجه احتمال دارد که روشن کردن کولر باعث آسیب رساندن به کمپرسور شود.

در این مقاله سعی بر آن شده است تا کاهش قدرت موتور، دلایل کم شدن قدرت موتور و نشانه های کم شدن قدرت موتور را مورد بررسی قرار دهیم. توجه داشته باشید که تشخیص مشکل اصلی خودرو و تعمیر آن، کار یک فرد متخصص و ماهر در این زمینه است؛ پس پیش از هر اقدام خودسرانه ای حتما به یک تعمیرگاه مطمئن مراجعه نمایید. ممنون که با رادیس کار همراه بودید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *