عیب یابی لوازم یدکی

6 علت مهم ترمز نگرفتن ماشین + اقدامات لازم هنگام ترمز بریدن ماشین

ترمز نگرفتن ماشین

یکی از مهم ترین بخش های خودرو، ترمز آن است و وظیفه ای حیاتی دارد چرا که ترمز نگرفتن ماشین رابطه مستقیم با جان سرنشینان دارد و بسیار خطرآفرین است. بنابراین بهتر است که از علت ترمز نگرفتن ماشین، ترمز بریدن ماشین و اقدامات لازم هنگام ترمز بریدن ماشین آگاه باشیم تا در موارد ضروری تصمیم درستی بگیریم. برای بررسی این موارد تا انتهای این متن با رادیس کار همراه باشید.

علت های ترمز نگرفتن ماشین

دلایل مختلفی برای خرابی ترمز و کار نکردن آن وجود دارد. رایج ترین علت های ترمز نگرفتن ماشین عبارتند از:

1- گرم شدن شدید لنت ترمز

لنت‌ ترمز در اثر استفاده زیاد ممکن است داغ، شکسته و یا سفت شوند. در نتیجه توان لنت‌ برای گرفتن روتور چرخ کاهش پیدا کرده و هنگام گرفتن ترمز، زمان بیشتری تا توقف کامل  خودرو صرف می شود.

2- خراب شدن دیسک روتور

اگر دیسک روتور ماشین دچار خرابی شود،  به ‌سختی می تواند توقف کند و همین امر باعث کاهش عمر لنت‌ ها می شود.

3- نشتی مایع هیدرولیک

اگر از موتور یا لوله‌ های مرتبط با سیستم ترمز خودرو ،روغن یا مایعات هیدرولیک نشت کنند، هنگام ترمز گرفتن با مشکل مواجه می‌شوید. بنابراین همیشه باید سطح مایع ترمز را بررسی کنید.

4- راندن خودرو در آب یا گِل

لنت ترمز و دیسک ‌های روتور اگر مدام در چاله‌ های پر از آب یا گل‌ رانندگی کنید، با مشکل مواجه می‌شوند. هنگام عبور از مسیرهایی با این مشخصات، احتیاط کرده و سرعت را زیاد نکنید تا مجبور به استفاده زیاد از ترمز نشوید.

5- کم شدن فشار مایع هیدرولیک ترمز

با کاهش فشار مایع هیدرولیک ترمز، نمی‌توان خودرو را سریع متوقف کرد و می تواند علت ترمز نگرفتن ماشین باشد. اگر احساس کردید که ترمز ها اصلا و یا درست کار نمی‌کنند، به ‌آرامی ضرباتی به ترمز ضربه بزنید تا فشار مایع در سراسر سیستم ترمز بیشتر شود. البته تنها در مواقع ضروری!

6- افزایش بار بیش از توان خودرو

بار سنگین‌ و بیشتر از مقدار مجاز، توانایی ماشین را در توقف تغییر می‌دهد و ممکن است باعث آسیب به سیستم ترمز آسیب شود. برای اطلاع دفترچه راهنمای خودرو  خود را مطالعه کرده و حد مجاز حمل بار را چک کنید.

علت ترمز بریدن ماشین

علت ترمز بریدن ماشین

هنگامی که ضخامت لنت های ترمز کاهش پیدا می کند، صدایی جیغ مانند تولید می شود و دیسک با لنت در حالت ساییده شدن قرار دارند.  وقتی که ترمز زودتر از زمان استاندارد آن داغ می کند، نقاط داغ مقاوتی بالایی در برابر اصطکاک کفشک های ترمز و لنت ها از خود نشان می دهند. به طور کلی کفشک و لنت چیزی برای گرفتن ندارند، بنابراین اصطکاکی نیز به وجود نیامده و ترمز دیگر کارایی ندارد.

وجود چربی یا روغن در سیستم ترمز خودرو می تواند باعث بروز اختلال در اصطکاک شود. نحوه ترمز گرفتن راننده نیز تاثیری مستقیم بر عملکرد آن دارد. وقتی که مرتب ترمز می گیرید، گرمای تولید شده، باعث آسیب به لنت ها و کفشک ها می شود. مواد استفاده شده در ترمز باید از انعطاف پذیری برخوردار باشند تا کاملا دیسک و کاسه را در بر بگیرند. در بسیاری از مواقع نیز علت ترمز بریدن ماشین و ترمز نگرفتن ماشین همین است.

علت بریدن ترمز دستی

عدم فشار دادن دکمه ترمز دستی در مدل های اهرمی می تواند علت بریدن ترمز دستی باشد. شاید بالا کشیدن اهرم بدون فشردن دکمه صدای جالبی داشته باشد اما دندانه های اهرم را در طولانی مدت تحت تاثیر قرار داده و در نتیجه، پایداری خود را از دست می‌دهد و دیگر توان نگهداری ترمز دستی را ندارند و در نهایت باعث از کار افتادن سیستم می شوند.

علت دیگر بریدن ترمز دستی، ارتباط بی دلیل کفشک با کاسه است که یک اختلال به شمار می رود. در این حالت، حتی در زمان پایین بودن ترمز دستی نیز اصطکاک به وجود آمده که در اسرع وقت باید مورد بررسی قرار بگیرد.

اقدامات لازم هنگام ترمز بریدن ماشین

اقدامات لازم هنگام ترمز بریدن ماشین

اگر هنگام رانندگی متوجه کار نکردن ترمز شدید، سعی کنید تا جای ممکن خونسردی‌ را حفظ کرده و به جای ترس، از آسیب زدن به خود و سرنشینان جلوگیری کنید. اقدامات لازم هنگام ترمز بریدن ماشین عبارتند از:

  • وارد کردن فشار قوی و ثابت به پدال ترمز که با چند بار انجام، ترمزها دوباره کار کنند.
  • اگر در دنده بالا حرکت می کنید، همانطور که به آرامی سرعت کم می شود، دنده را نیز کم کنی و ناگهان از دنده 5 به دنده 1 نروید.
  • در سرعت بالا، دنده را خلاص نکنید تا خودرو از کنترل خارج نشود.
  • به هیچ عنوان خودرو را در دنده عقب قرار ندهید چرا که آن را متوقف نکرده و باعث تصادف می شود.
  • پدال گاز کاری نداشته و تنها از کلاچ استفاده کنید.
  • اگر در ترافیک گرفتار شدید، با استفاده از بوق، چراغ خطر و نیز چراغ ‌های جلو به دیگران هشدار دهید تا از شما فاصله بگیرند.
  • برخی از کارشناسان معتقدند که روشن کردن کولر در این شرایط می‌تواند باعث فشار به موتور و کاهش سرعت شود.
  • اگر در مسیر خود ماسه یا گِل دیدی، فرمان را طوری کنترل کنید که بر روی شن و ماسه برانید و سرعت ماشین را تا حد زیادی کاهش دهید.
  • با رسیدن سرعت ماشین به ۴۰ روی دنده 1 بگذارید و سپس ترمز دستی را بکشید.
  • هرگز در سرعت بالا از ترمز دستی استفاده نکنید، زیرا چرخ‌ های عقب را قفل کرده و باعث واژگونی اتومبیل می شود.

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، یکی از مهم ترین بخش های خودرو، ترمز آن است و ترمز نگرفتن ماشین بسیار خطرناک است. ما در این مقاله از رادیس کار سعی کردیم تا علت ترمز نگرفتن ماشین، ترمز بریدن ماشین و اقدامات لازم هنگام ترمز بریدن ماشین برای شما عزیزان شرح دهیم تا در موارد خاص و مهم بتوانید درست تصمیم بگیرید و جان خود و دیگران را حفظ کنید. در نتیجه از بررسی دوره ای ترمز و اطمینان از عملکرد صحیح آن غافل نشوید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *